Известие

Collapse
No announcement yet.

Странни наблюдения относно разхода на 146 1.6ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странни наблюдения относно разхода на 146 1.6ТС

Колеги, в последно време имам странни наблюдения на разхода на моята количка.

Онзи ден ходих на разходка из Англия, 4ма души в колата, карал съм 140-150...на места 180-200, след което се разхождах из Лондон и хванах малко от вечерните задръствания....и колата ми даде разход 8.06.
    Днес сутринта в 8ч. ходих до Гетуик, празна магистрала, с още 2ма души в колата, 110 по магистралата....7.66
    Нещо не ми се връзва изобщо тая работа....и двете засичания съм правил на пълно-пълно, докато прелее през капачката.На практика излиза, че колата ми е по-икономична със 150км/ч, отколкото със 110....някой друг да е забелязвал подобна тенденция?
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
    Колеги, в последно време имам странни наблюдения на разхода на моята количка.

Онзи ден ходих на разходка из Англия, 4ма души в колата, карал съм 140-150...на места 180-200, след което се разхождах из Лондон и хванах малко от вечерните задръствания....и колата ми даде разход 8.06.
    Днес сутринта в 8ч. ходих до Гетуик, празна магистрала, с още 2ма души в колата, 110 по магистралата....7.66
    Нещо не ми се връзва изобщо тая работа....и двете засичания съм правил на пълно-пълно, докато прелее през капачката.На практика излиза, че колата ми е по-икономична със 150км/ч, отколкото със 110....някой друг да е забелязвал подобна тенденция?

съвсем нормално колега още повече че ти си карал на по хубаво място моято изван градско е 7 в града 8 така че ..
    Alfa Romeo 159

Comment

Това направо си е златен разход, много ти е лек крака колега!
      145 QV ex.
      146 Boxer TOTAL ex.
      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

колега гледам че в момента се намираш Canterbury,голяма красота миналата година бях в Faversham (така се пишеше майче) и ходех на разходки из Canterbury катедралата е уникална има6е едно каналче кадето има6е някжи лодки разходка ли пражеха нз. но е мн красиво.....опаа заплеснах се малко иначе за колата и при мене е така луда работа (поздрави)....
        alfa romeo 145 1.6 16v TS 97 120hp sigpic CRASH
        145 1.6 16v TS 99
        166 2.4 JTD 150(hp)

Comment

Ама там пътищата като пътища, а?
          Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

е обяснете как го вадите тоя разход 8 градско
            като мойта и всички т.с. не горят по-малко от 11
            та те по книшка му дават 11.1
            каква е тая марна газ???
            Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark to 2.0Twin Spark
            Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark for fun
            Alfa Romeo 146 2.0 TI R.I.P

Comment

Първоначално публикувано от traiko_89 Покажи съобщение
              е обяснете как го вадите тоя разход 8 градско
              като мойта и всички т.с. не горят по-малко от 11
              та те по книшка му дават 11.1
              каква е тая марна газ???
              Сипвам тайно от себе си бензин....

Както и да го смятам....8...бензин в резервоара няма как да се вземе...

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

То по книжка е даже 11,3, а не 11,1. Ама к`вото и да си говорите или измисляте, НЕМА ПРОИЗВЕДЕНА АЛФА 145,6 С КАКЪВТО И ДА Е БЕНЗ. ДВИГАТЕЛ, ДЕТО НА ГРАДСКО ДА ГОРИ 8. ПРОСТО НЕМА!!!
                Или градското е само вечер след полунощ по дълги и празни булеварди и само на пета. Ако е така - ДА, съгласен съм.
                Иначе на нормално градско със светофари и задръствания да направиш 8/100, то от Алфа Ромео няма да те вземат, а направо ще те отвлекат в концерна ФИАТ.
                Ай със здраве и преди да говорите, сетете се че и други карат Алфи.
                ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
                ПЛОВДИВ

Comment

Аз също с моя боксер забелязвам много големи разлики.Градско под 12 не пада даже повечето пъти удря 14-15л. , а извън градско с 160 средна скорост 7-8литра на 100 не знам това дали е нормално много големи разлики,като не гледам в града да вдига повичи 3к оборота
                  Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Първоначално публикувано от hollyman_R Покажи съобщение
                    То по книжка е даже 11,3, а не 11,1. Ама к`вото и да си говорите или измисляте, НЕМА ПРОИЗВЕДЕНА АЛФА 145,6 С КАКЪВТО И ДА Е БЕНЗ. ДВИГАТЕЛ, ДЕТО НА ГРАДСКО ДА ГОРИ 8. ПРОСТО НЕМА!!!
                    Или градското е само вечер след полунощ по дълги и празни булеварди и само на пета. Ако е така - ДА, съгласен съм.
                    Иначе на нормално градско със светофари и задръствания да направиш 8/100, то от Алфа Ромео няма да те вземат, а направо ще те отвлекат в концерна ФИАТ.
                    явно книЖката от дето четеш не е за 145/6тс

Comment

Аз не съм църква, че да ми вярваш, а и никъде не съм казвал нищо за 8 в града, въпреки че ми се е случвало когато карам предимно вечер(не нощем)....

http://www.spritmonitor.de/en/detail/275344.html

Ето това ми е разхода на колата, всичко е описано повече от прецизно, а и съм навъртял внушителна цифричка, така че претендирам някакви аномалии да не оказват влияние на тотала....не е 8 градско, но не е и 13...10/100 е напълно постижимо

OEM & Ventura Garage

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                        явно книЖката от дето четеш не е за 145/6тс
                        Оригиналният мануал за автомобила, верно на италиански, ама пък чак да не можем да се оправим с цифрите...
                        ПЛОВДИВ

Comment

Оригиналният мануал за автомобила, верно на италиански, ама пък чак да не можем да се оправим с цифрите...
                          как ти се струва, 1 средностатистически италианец със средностатистически доход би ли си купил 1 средностатистически почти градски автомобил който да му гори около 11-12 на 100км при положение че тяхните градове са по големи от нашите?по мойта книжка която е оригинална я дават 11.3 като нова но на мен никога не ми е горяла повече от 9-10 е не съм в натоварен град но все пак си преценявам.

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                            как ти се струва, 1 средностатистически италианец със средностатистически доход би ли си купил 1 средностатистически почти градски автомобил който да му гори около 11-12 на 100км при положение че тяхните градове са по големи от нашите?по мойта книжка която е оригинална я дават 11.3 като нова но на мен никога не ми е горяла повече от 9-10 е не съм в натоварен град но все пак си преценявам.
                            Правиш преценки и изводи по нашите /твоите си/ стандарти. За да си отговориш сам на тези въпроси, направи следното:
                            1. Влез в Гуглето и виж цената на петрола в периода `94 - `00 г., т.е. когато се е произвеждал модела 145/6. Сравни я със сегашните;
                            2. Влез пак там /има го и на много други места естествено/ и виж горе-долу как са се движили средните заплати в западна Европа, в частност Италия в същия този период;
                            3. Преизчисли в лева намерените заплати от т. 2;
                            4. Направи сравнението с нашите заплати в момента коректно;
                            5. Един автомобил, който се кара нормално в по-големи от нашите градове /ти го казваш/, средномесечно "навърта" около 1500 - 2000 км., или около 4 резервоара. Сега умножи 200 л. по намерената по-горе цена на бенза и тази сума я преобразувай в % от РЗ /от т.2/;
                            6. Айде сега направи същата операция с Бг. цените на бенза по онова време и Бг РЗ от онова време, т.е. пак намери % от доходите;
                            7. Дойде момента на сравнението в % съотношения константни разходи за бенз. спрямо РЗ в Италито и Бг. Какво получи?
                            Дори имай предвид, че таргета на тези модели АР в Италия е предимно хора на млада възраст, чиито разходи се поемат от родителите. Нали не се сещаш за някой филм от каквато и да е националност, в който някой да кара такава Алфа? Тези автомобили са предпоследната степен на мизерията /само ФИАТ са след тях/ и съответно и цените им са такива.
                            Така, че извода е: Боли ги к..а младите талянци за 11-12-13 л./100. И последното, което ще погледнат в мануалето е разхода на градско. Там на човек над 30г. с такъв автомобил се гледа като на пълен неудачник. На нас разхода ни прави впечатление, щото сме си въшкари.
                            Всичко е до стандарт, за наше съжаление.
                            Айде със здраве!!!
                            Last edited by hollyman_R; d.m.y г., 01:39.
                            ПЛОВДИВ

Comment

Правиш преценки и изводи по нашите /твоите си/ стандарти. За да си отговориш сам на тези въпроси, направи следното:
                              1. Влез в Гуглето и виж цената на петрола в периода `94 - `00 г., т.е. когато се е произвеждал модела 145/6. Сравни я със сегашните;
                              2. Влез пак там /има го и на много други места естествено/ и виж горе-долу как са се движили средните заплати в западна Европа, в частност Италия в същия този период;
                              3. Преизчисли в лева намерените заплати от т. 2;
                              4. Направи сравнението с нашите заплати в момента коректно;
                              5. Един автомобил, който се кара нормално в по-големи от нашите градове /ти го казваш/, средномесечно "навърта" около 1500 - 2000 км., или около 4 резервоара. Сега умножи 200 л. по намерената по-горе цена на бенза и тази сума я преобразувай в % от РЗ /от т.2/;
                              6. Айде сега направи същата операция с Бг. цените на бенза по онова време и Бг РЗ от онова време, т.е. пак намери % от доходите;
                              7. Дойде момента на сравнението в % съотношения константни разходи за бенз. спрямо РЗ в Италито и Бг. Какво получи?
                              Дори имай предвид, че таргета на тези модели АР в Италия е предимно хора на млада възраст, чиито разходи се поемат от родителите. Нали не се сещаш за някой филм от каквато и да е националност, в който някой да кара такава Алфа? Тези автомобили са предпоследната степен на мизерията /само ФИАТ са след тях/ и съответно и цените им са такива.
                              Така, че извода е: Боли ги к..а младите талянци за 11-12-13 л./100. И последното, което ще погледнат в мануалето е разхода на градско. Там на човек над 30г. с такъв автомобил се гледа като на пълен неудачник. На нас разхода ни прави впечатление, щото сме си въшкари.
                              Всичко е до стандарт, за наше съжаление.
                              Айде със здраве!!!
                              много %,много нали разбираш,много дати,абе туй си е жив ташак с тези неща -били коли на млади и че били боклуци и т.н.няма нищо вярно в това дет драскаш.данните са зададени в следствие на замервания при тяхни условия и горива и др.11.3 никога ама никога не ми е давала алфетката в какъвто и пробег и сезон да съм я карал дори и наджаскана с хора и багаж.кола на 120000км п одокументи а ако е повече още по-недостоверни данни.ай че ми изтръпна палеца да тракам.

Comment

Working...
                              X